Skriv din beskrivning här!

Ett stort tack



Nu sitter vi på tåget påväg till kära lilla Hudiksvall och vi skriver nu vårt sista inlägg här på bloggen. 

Tack alla läsare som har följt oss på vår resa. Vi önskar att ni hade sett allting med egna ögon, men vi hoppas att vi har gett er tillräckligt med glimtar av vår vardag så att ni förstår vad det är vi har gjort. 
Med tunga - men också glädjefyllda - hjärtan avslutar vi denna resa. Hoppas att ni också tar till er av det ni har sett och stöd BaanChivitMai, för det är verkligen en organisation som använder pengarna till barnens bästa. 
Återigen; tack för att ni ville följa med. 

Kram från Felicia och Yasmina


Bangkok







Hejsan allihopa! 
Nu har vi lyckats fått tag på wi-fi i ca 1 timme. Nu är vi i Bangkok och vårt nästa stopp är Sverige. 
Vi har haft en fantastisk resa här i Thailand och vi hoppas att vi kommer tillbaka igen. 

Nu ska vi fortsätta med att vänta. Tur det finns taxfree!! 

Hörs om några timmar! Puss hääääj! 

Avslutning











 Idag har det varit en händelserik dag. Dagen började med engelsklektionerna vilket var vår sista lektion med barnen. Sedan var det en hel del förberedelser inför eftermiddagens och kvällens aktiviteter. På min och Yassis aktivitet hade vi femkamp, vilket var otroligt uppskattat. Sedan på kvällen hade vi en mysig avslutning på våra underbara veckor här i Thailand. Den innehöll dans, skratt, glass och gråtkalas. Vi alla kommer sakna detta så otroligt mycket. Vi kan inte ha haft det bättre och vi är så otroligt tacksamma för att ha fått uppleva allt detta tillsammans med alla! Att se hur barnen börjat växa fram till egna individer, fått hjälp med engelskan och att se hur tacksamma och engagerade de är, en sådan otrolig gåva.  

Massinlägg från helgen!




























Carolina och Ingrids guide var upptagen, haha!

















Japp, vi badade i vattenfallet






Toaletten i vårt rum



Akhabyn



Några barn skrek falang och lade på mjöl i ansiktena. 



Färsk ananas innan hemfärd
En turistbild till min käre far, Morgan. 

Summering av helgen (Felicia)
På lördagmorgon blev vi upphämtade av vår guide som körde oss till stället där vi åkte båt, som tog oss till en by utanför Chiang Rai. Båtturen var väldigt vacker och varade i ungefär 40 min. Vi vandrade igenom byn vilket var en otrolig upplevelse. Sedan kom vi fram till platsen där elefanterna väntade, och vi började turen på elefantryggen. Elfanturen var nog en av de sjukaste sakerna vi – i alla fall jag, Fell – har upplevt. Vi red upp för bergen på smala stigar. De var också väldigt hala eftersom det hade regnat dagen innan, men elefanterna var otroligt försiktigta vilket var tur eftersom det var mesta dels stup ner.  Efter 2 timmar på elefantryggen kom vi fram till en Akkaby där vi stannade för lunch. Sedan vandrade vi i ungefär 40 minuter ner för berget och gick sedan vidare till ett vattenfall där jag, Yassi, Adrian, Ingrid och Carolina badade för att svalka av oss. Sedan vandrade vi vidare för att komma fram till Akkabyn som vi skulle sova i. Vi sov i hyddor gjorda av bambu, vilket var en upplevelse. På söndagmorgon utforskade vi resten av byn och sedan var det dags för hemfärd. Efter den här resan har vi alla fått ett nytt perspektiv på hur livet kan se ut och istället för att ta allting för givet, så tar man vara på det man har. 


Football










Godmorgon! 
Hoppas allt är bra med er där hemma. Igår kom vi ju hem och packade upp och tvättade kläder. Men sedan frågade Joke, en av föreståndarna här på barnhemmet, om vi var intresserade att hänga med de äldre barnen på fotboll. Det var mellan stadens lag "Chiang Rai United" och något annat lag som hade "United" i slutet. Jag, Felicia och Josephine tackade ja och vi for med. 
Chiang Rai vann med 1-0. När vi skulle hem betedde sig folk som om vi var kändisar. De skrek "falang" och en pappa ville att jag skulle pussa hans åttaårige son. Sedan var det minst fem stycken som tog kort på oss, varav en faktiskt frågade. 
Helt galen kväll men väldigt rolig! Nu ska vi ut och träna zumba innan barnen börjar skolan. 
Haaaajdååå!!!

Tillbaka!


Jag, Felicia, Mysan och Pia tog en lunch på underbara McDonald's.

Hejsan!! 
Äntligen är vi tillbaka här på barnhemmet BaanChivitMai. Resan gick bra, men både roligt och jobbigt. Alla tog bilder, så vi återkommer när vi har samlat ihop de bästa! 


Lördag 07:40



Trötta tjejer
Godmorgon! Här var det trötta brudar (Adrian är i sitt rum). Idag ska vi åka på... ELEFANTTUR! Vilket också betyder att vi inte kommer ha någon tillgång till internet. Så ni kommer att vara utan oss i helgen. 
Nu måste jag äta och sedan packa! HÖRS!

PS, dela gärna den här bloggen så att fler kan läsa och följa oss på vår resa!

Några bilder sen igår kväll.




Igår drog vi elever in till stan för att möta upp Pia och Mysan. Vi gick det till pizzaställe där vi alla njöt av dem goda maten. 
Sedan gick vi till marknaden och köpte lite souvenirer till respektive. Efter det handlade vi lite frukost. Det var då Adrian hittade citatet ovanför. 
När vi kände oss redo att bege oss hem gick vi förbi det massagestället vi fish spa, och det slutade med att alla elever tog sig en varsin massage. 30kr för en sjukt underbar massage = helt okej! 


Femte aktivitetsdagen






Igår hade vi vykort som aktivitet igen. Den här gången var det mindre barn, fast lite mer engagemang, vilket var jättekul! 

Dagens lunch


Adrian påväg till lunchen 




Femte skoldagen








Femte skoldagen för de små! De gick igenom alla färger och djur och fick spela spel på sina nya datorer.

Fjärde aktivitetsdagen






Idag gjorde vi vykort som de sedan ska sälja. Pengarna går till barnhemmet, såklart! 


Dagens lunch





Fjärde skoldagen


Lily går igenom djuren med grupp 1
Pia går igenom djuren med grupp 2
Och Mysan går igenom djuren med grupp 3


Frukost



Godmorgon! Här regnar det - för en gångs skull. Nu är det dags för frukost och snart har de minsta barnen slutat skolan. 

Kvällens skräckscenario


Hmm... Vad är det de tar kort på??
Jo, en megaspindel! 
Kolla. Ögonen. Så. Läskiga. 

Tack du stora-gigantiska-massiva-super-duper-läskiga spindel för alla de mardrömsfulla nätter här framöver. För evigt. Det var ju snällt. 

Godnatt från fem rädda tjejer!! 

Maaaat









Glada Hudikgänget vid middagsbordet ikväll

Godkväll!
Nu är vi tillbaka i huset och bara tar det lugnt. Tror att det blir en tidig kväll för oss. 
Nu ska vi tvätta lite sår (nej, mamma Anna, jag kommer inte få malaria).
Nu loggar vi ut för den här dagen. Saknar er där hemma! Kram från Yassi och gänget.

tredje dagen


Förberedelser
Fotografen våran!
Uppvärmning 
Förklarar leken "Dropball"

Hejsan! 
Fullt upp idag igen. Fjärde aktivitetsdagen gick väldigt bra! 

Vi har vår lilla egna arbetssång


Adrian dammsuger taket. Det verkligen behövs här i Thailand. 
Mitt och Felicias rum. Vi ville inte ge er en före-bild för det såg för hemskt ut, haha! 

Det är full rulle här i vårt hus. Nu ska jag och Felicia byta om för att sedan ha några aktiviteter med barnen! Så kuuuuul! 
Hörs snart!! 

Tack


Tack Felicia för att jag slipper amputera mina fötter!! Kram!


12.00


Klockan är nu 12.00 och det är dags för lunch sedan ska vi sätta oss ner med det sista inför dagens aktiviteter! 

Fullt upp

Gårdagen var fullspäckad, så därför har vi tyvärr inte hunnit skrivit ett till inlägg. Efter engelskalektionerna igår så var det dags för lunch. Sedan åkte jag, Yassi, Mysan och Ingrid in till stan för att handla. På eftermiddagen hade vi våra aktiviteter där "under örnens alla vingar" som vi kallade rainbow och ballrunning stod på schemat! Bollrunning är en lek som vi själva har hittat på, eftersom det inte finns samma möjligheter här som hemma. Men det är samma regler som brännboll men istället för slagträ och en brännboll så använde vi utav en fotboll och man sköt på. Sedan var det fria aktiviteter fram till middagen, så då dansade vi med några av barnen. Efter middagen så satt vi alla med datorerna som ska användas för idag (onsdag) på engelskan, vilket tog hela kvällen. Sedan var det läggdags för de minsta barnen, då jag och Yassi var med och nattade dem! 
 
Hörs sen! Kram 
 
 

Andra skoldagen




Gårdagens lektion 
Barnen läser upp sina brev 
Svenska åskådare 
Mysan går igenom färgerna! 



Kvällens tidsfördriv








första aktivitetsdagen

Hälsar alla barnen välkommna 
Presentation en och en "My name is ...
Pepparkaksgubbarna
Snart Följa John
Freeze
Och allt avslutades med avslappning och stretching
 
Aktiviteterna gick över förväntan. Alla barn hade roligt och skattade vilket var vårt mål. Imorgon väntar ännu fler utmaningar, vi är förväntansfulla. Nu ska jag och Yassi gå och fixa det sista med tvätten och sedan väntar sängen. Imorgon blir det en tidig morgon då vi ska vara med på engelska lektionerna. Hoppas allt är bra där hemma. För det har vi!
 
Hörs imorgon!

14:51

 
 
Klockan är nu 14.51 och det är snart tid för mig och Yassi att hålla vår första aktivitet. Eftersom det är så himla varmt på dagarna, kommer våra aktiviteter hållas på eftermiddagarna och engelsklektionerna på förmiddagarna. Idag börjar vi med lite övningar för att lära känna varandra, bland annat ska alla få presentera sig på engelska (det kom fler barn igår kväll från det andra barnhemmet och vi har inte riktigt hunnit träffa alla, vilket kommer bli roligt nu när alla är samlade). Vi ska även leka pepparkaksgubbarna, följa John, hela havet stormar, freeze med musik och avsluta med stretching och avslappning.  Pia och Mysan har haft sin första engelsklektion vilket gick över förväntan. Alla barnen vill verkligen lära sig engelska, så himla roligt! Detta kommer bli kanon. Jossan och Adrian sitter nu och förbreder allt inför dokumentärfilmen. Jag och Yassi ska nu ladda om inför eftermiddagens aktiviteter!
 
Kram kram

Nu börjas det!


Mysan och Pia förbereder sig.

Idag är dagen då allt börjar! Nu är klockan 09:00 och vi alla önskar dem ett stort lycka till på första skoldagen!

Kvällsparty


Joke och Knut välkomnar alla till middagen.
Pia gör en typisk "Instapicture". Insta-Pia! 
Efter maten gick vi till en slags lägereld som de hade gjort så fin. 
Sedan så började underhållningen. Först ut var de minsta från barnhemmet som höll i ett papper...

... som tillsammans blev "I will be here".
Sedan klädde de äldre killarna från barnhemmet ut sig och spexade inför oss. Det var ingen som inte skrattade! 

Ungefär så här har vår kväll sett ut. Ingrid, jag och några av killarna från barnhemmet sjöng låten I'm Yours med Jason Mraz. Det gick jättebra. Den enda tråkiga med uppträdandet är att de troligtvis inte förstod vad de sjöng. Förhoppningsvis kommer det bli en ändring på det. 
Efter sången körde jag, Felicia och Josephine två zumbalåtar. Alla verkade gilla uppträdandet. Sedan grillade alla majskolvar och lite mingel. 
Och nu är vi i lägenheten och är snart redo för att sova. Imorgon börjar det riktiga allvaret, men vi mjukstartar med en sovmorgon. Tonåringar = överlyckliga! 
Nu ska vi sova. Godnatt och syns imorgon! Kram kram!! 

Hektiskt


Myo (uttalas "Mäeyo") spelar spel!
Adrian "vaxar" benen! Eller... han får sitt plåster bortdraget.

Wow, hela den här dagen har varit hektisk. Först gudstjänst, sedan spelade vi lite boll med en av de minsta av pojkarna och sedan lunch. Efter lunchen körde vi tjejer ett zumbapass. Vi repeterade några danser som behövde finslipas. Sedan gick jag och Felicia till pojkarnas hus och övade på en låt som vi skulle framföra nu på kvällen. Sedan spelade vi fotboll. Dom var så duktiga och skulle lika gärna kunna vara fotbollsproffs. Själv har man lika bra kondition som en sköldpadda, eller ett kylskåp... 
Nu bara väntar vi på träningsvärken, hörs alldeles strax! 

LUNCH





Dagens lunch

Detta vad dagens lunch: kycklingklubba, ris, någon slags kycklinggryta och papayasallad. Så gott. 

Gudstjänst







Tusen gånger förlåt för den dåliga uppdateringen. Idag har vi haft fullt upp hela dagen. 
Det första vi gjorde idag var att gå på gudstjänst. Vi hade inga riktiga förväntningar, men det var ganska mysigt. De sjöng sånger, läste en liknelse från Bibeln om Den förlorade sonen och lyssnade när Joke - en av personalen - och en annan man pratade om hur deras tro har påverkat dem. Det var väldigt intressant! Vi fick även gå fram till scenen och presenta oss. Det var en trevlig stämning och alla var glada. 

Marknaden







Kvällen spenderades först på stora köpcentrumet där vi bland annat besökte starbucks. Sedan bar det iväg till kvällsmarkanden, där vi alla hittade lite smått och gott! Vi kanske kan visa er vad det var vi köpte? 
Nu ska vi sova för att orka med morgondagen, då det kommer bli fest här på barnhemmet. 
Godnatt och saknar er alla där hemma.
Kram från Fell och Yass!

Mot centrum!




Zumba


Hej igen! 
Nu har vi zumbat i ca 1,5 timme. Det var även några barn som kom och började dansa med. Det var så roligt att se att de verkligen försökte - och de var mycket duktiga! 
Nu sitter vi och äter lite brunch. 

Sedan ska vi duscha för att sedan möta upp Pia och Mysan för lite kvällsmys. 

Vi hörs lite senare!



Nu: Zumba




Godmorgon! 
Nu är klockan tjugo i nio och vi valde att dansa zumba istället för att ta en sovmorgon. Hoppas allt är bra där hemma och att ni ligger och sover.
Nu ska vi går till barnhemmets fitnesscenter och köra ett pass! 
Hörs senare!

bay in thai

Om ni är intresserade för mera bilder kan ni även besöka Adrians blogg: http://bayinthai.blogspot.com/
 
 
Bild: Adrian Larsson

Mat

Vi fick en förfrågan på vad det är för sorts mat vi äter. 





Till lunch och middag äter vi thailändsk mat. I inprincip innehåller varje rätt ris, kyckling och chili. Oftast så är det mycket grönsaker t.ex. Broccoli, gurka, vitlök och blomkål. Och vi kan även ibland få glasnudlar eller ägg. Till maten serveras alltid vatten. 
Jag personligen har väldigt svårt för stark mat (det vet min pappa, som verkligen älskar stark mat. Han häver sambal oelek på ALLT), men maten här är så annorlunda med den thaimat som man äter i Sverige. Det ÄR starkt, men man känner verkligen alla smaker. Det är så fruktansvärt gott och det har gått snart 4 dagar och jag har fortfarande inte tröttnat på det! 

Kanske man ska göra en matkategori? Får se... Vad tycker ni? 

Nu är klockan väldigt mycket hos oss (00:42). Nu ska vi borsta tänderna och sedan gå och lägga oss. 

Godnatt! 

Dagen ur Instagrams synvinkel


Mysan såg en svanslös ödla.
Äpplena här är magiska!

Såhär såg det ut medan vi övade danssteg inför zumban (som vi förövrigt körde i 2 timmar!!).
Sedan städade vi hela huset och Felicia ledde hela projektet. Jag (Yassi), Felicia och Josephine städade genom att använda endast en stråkvast - som ni kan se på bilden. Om ni vill skänka en dammsugare hit till BaanChivit Mai så kör till!!

Sedan blev det kväll och vi åkte ner till en så kallad "nattmarknad". Jag (Yassi) hade världens tur. Vissa prutade utan att jag började, och någon gång såg jag det "riktiga" priset och fick det billigare. Den sista gången köpte jag en jättehäftig ryggsäck. Jag prutade från 850 till 450 baht. 90 kronor för en ryggsäck... Helt okej! 

Fina Ingrid och Josephine!

Jag blev lite sugen på att köpa den här, haha!

Sedan betalade vi 20 svenska kronor för en timmes fiskspa. "Fett gött", eller hur Jossan? ;) 

Nu ligger vi i sängarna och ska snart sova. Imorgon tänkte vi köra lite zumba, sola och sedan gå lite på marknaden igen. 
Hörs imorgon! 
/ Yassi och gänget 



Morgonens göra:

Mysan sitter och klipper flitigt.

Frukost och klippa kort.

Godmorgon! 
Nu är klockan 10 och jag sitter och äter frukost. Under tiden så klipper vi klart alla dessa kort som vi ska använda inför engelskan. 
Hörs senare!

Snabbis

Hejsan!
Kom precis hem från att ha hängt med Ingrid och några pojkar ifrån barnhemmet.
 
Vi satt och spelade gitarr och sjöng. Killarna fick ett uppdrag att lära sig låten "I'm Yours" tills på söndag. De verkade vara väldigt taggade och förväntansfulla! Klockan är nu 21:55 och jag ska sova. Imorgon ska jag och Felicia upp tidigt för att öva lite zumbasteg. Det ser vi fram emot!
Godnatt!
/Yasmina
 
En liten hälsning till mamma Anna och pappa Morgan: Saknar er där hemma, godnatt <3
 
 
 
 
 

Frågor och svar - tidsskillnaden

Jag har inte riktigt förstått tidsskillnaden....Om klockan är 12 på dagen här, vad är den hos er? :-D

Hej! Vi ligger 5 timmar före. Alltså, om klockan är 12.00 hos er i Sverige är klockan 17.00 här i Thailand.

Hälsningar Thailandgänget


Torsdag 11:07

 
 
Såhär såg det ut imorse när klockan var 7 på morgonen. 
 
Hejsan!
Idag klev vi upp i god tid och gjorde frukost. Sedan for vi till skolan här i Chiang Rai. Vi fick en rundtur av en pojke som heter Bobby, 13 år, från barnhemmet. Det var en väldigt fräsch och mysig tillvaro. 
Tyvärr så tog jag inte med mobilen, men tack vare Adrian har vi fina bilder som vi kan lägga in lite senare här på bloggen. 
Om ca 40 minuter ska vi på lunch. 
 
Om det är någonting ni vill att vi ska fotografera, så skicka en kommentar så fixar vi det!
 

Hörs senare! 
/Yasmina och Felicia

Goodnight from us!


Mysan innan middagen 
Thaimat
Vi fick även lasagne

Hej på er igen. 
Just nu är klockan 22:47 och vi ligger i sängarna och är redo att sova. Imorgon ska vi upp 06:30 för att åka till en Thailändsk skola. Det ser vi verkligen fram emot! 
Godnatt! 

Återigen, om det är något ni funderar över eller bara vill slänga iväg en hälsning, skriv i kommentarsfältet. Vi ääääälskar kommentarer, haha! 









eftermiddag

Klockan är nu 16.35 och vi sitter och förbreder oss inför alla aktiviteter som ska hållas under nästa vecka. Yassi och Fell tränar Zumba, Pia, Jossan och Mysan klipper alla kort som kommer att användas till engelska lektionerna och Adrian sitter och förbreder dokumentärfilmen.   

Vi hoppas att allt är bra där hemma, vad har ni för väder?  

 

Saknar er alla där hemma, kram från oss! 


30 grader och man är som medvetslös

Nu är lunchen avklarad och är redo för resten av dagens utmaningar. Som ni ser på bilden här nere så är det runt 30 grader just nu. Vilket resulterar i fläkt dygnet runt. Adrian kom på en idé, att innan man går och lägger sig så duschar man sig i iskallt vatten. Det gick hem hos alla på vår våning och vi sov gott hela natten. 
Imorgon ska vi till en skola i närheten och se hur engelska läraren tar sig an med skolbarnen. Det blir spännande! 
Kram från oss här i Chiang Rai!!

PS. Vi vill hälsa ett stort lycka till idag till våra klasskamrater i A11 och MGL11. DS.
Och ja, jag har nya iOS7... Drop it! ;-)

Frukost-time (Onsdag)


Yasminas frukosttallrik kl. 10.30

Nu är klockan 12 och vi ska börja med vårt "altanmöte" där vi från Glada Hudikgymnasiet sitter och pratar och går igenom vad vi ska göra under dagen. 

Vi hörs!

god natt

Äntligen på plats, idag har vi haft en chilldag efter allt flygande, kollat runt, varit in till stan och handlat, träffat barnen och allmänt installera oss. Vädret är på topp, varmt och skönt. Vi bor i ett eget hus på gården tillsammans med en volontär som heter Ingrid som är i 20års åldern och är ifrån Norge. Klockan är nu 21.20 här i Thailand och det är dags att sova.

God natt, kram från oss!

Mot Bangkok/Chiang Rai del 3 (tisdag)




Trötta men glada!


Felicia och en norsk volontär som heter Ingrid.

Hejsan allihopa! 
Äntligen har vi fått internet och är redo att uppdatera er hur allt har gått. Resan var otroligt seg. Från Sverige till Bangkok tog det ca 11 timmar, och från Bangkok till Chiang Rai tog det ungefär 1 timme. 
Nu har vi fått en rundtur i det stekheta värmen och ska snart åka in till stan för att handla frukost till imorgon!

Vi hörs snart igen! 

Mot Bangkok/Chiang Rai del 2






Världens coolaste trädgård!



Mot Bangkok/Chiang Rai del 1









MOT BANGKOK


Hörs om 12 timmar typ!


Äntligen påväg






Nu sitter vi på tåget och det är ungefär en timme kvar tills vi kommer fram till Arlanda. Man känner hur resfebern stiger men det här kommer bli så sjukt roligt och vi kan knappt vänta!! 

Saknar er alla där hemma och Aelvorna: Kör kramringen från oss ;) 

kram från oss på tåget!! 


Mobilblogg - Mot Arlanda


Trötta men nervösa! Nu börjar resan! 

TAGGADE OCH LADDADE

Hejsan och välkomna till vår nya blogg.

Vi är två 18åriga tjejer som heter Yasmina och Felicia och det är vi som leder den här bloggen. Vi går sista året på Glada Hudikgymnasiet och har fått ett stipendium till en praktikplats i Thailand. Syftet med den här resan är att uppmuntra barn och ungdomar till friskvårdsaktiviteter och hjälpa dem med det engelska språket. Ett annat uppdrag vi fick var att starta en blogg där ni som läsare har möjligheten att följa med oss på vår lilla resa.

Bild från Google.se
 
Vi ska alltså åka först till Bangkok, sedan till en stad som heter Chiang Rai för att sedan vara där i ca 2,5 vecka på ett barnhem. Där ska vi leda barn och ungdomar genom olika aktiviteter. Vi har några saker inplanerade, men allt kan hända. Vi är väldigt nervösa, men det ska man ju vara.

Om ni har några frågor om själva resan, om oss, våra aktiviteter eller något annat som ni funderar över, lämna gärna en kommentar i bloggen så kommer vi svara den så fort som möjligt. 

Felicia till vänster och Yasmina till höger.
 
 Kram från oss!